Kosila

KOjeSILA velika, pokličete Matejo in z nasmehom na obrazu vam pripelje, brez pretiravanja bi lahko rekli, hrano za boginje in bogove – zdravo hrano za Vas. To, da smo vsi mala božanstva, nam veliki učitelji govorijo že tisočletja, le še verjeti jim je treba.

Z naročilom kosila pri Mateji izkazujete zaupanje kuharici, ki je sodelavka narave, ji rada prisluhne ter ji sledi, kolikor je le mogoče. Mateja sredi čiste in buhteče narave lonček pristavi na tazaresen ”šporhet” na drva. Vanj doda vodo iz nastavka za revitan ter same domače, zdrave,  dišeče rastlinice. Vmes se zagleda v drevo na domačem vrtu, kjer žgolijo razne ptičice, in tako jed začini z veseljem in ljubeznijo. Ah, ta narava nam jo je pa res lepo ”zakuhala”!!!

Narava je radodarna in nam večino leta nudi bogato izbiro, vam pa Mateja Ulaga in kuha nudi možnost izbire med kuhanim in presnim obrokom. Naj vas samo spomnimo – kuhana hrana je obogatena in podprta z uskladiščeno energijo sonca, saj so drevesa ves čas rasti izpostavljena soncu. Ko pa jih pospravijo v drva in jih zakurimo, v zadnjem zdihljaju zažarijo kot sonce in kot sončna esenca obogatijo naš lonček s hrano. Živa – presna hrana pa je neposredna energija sonca, ki je pravzaprav življenska energija. Ko tako pripravljeno hrano zaužijemo, tudi sami sevamo kot sončni žarki.

No, da pa vas ne bo nasitilo tole branje, raje pokličite za konkreten obrok. Kosila lahko naročite en (1) dan prej do 12. ure. Prijavite se na gsm: 041-840-935.  Za dostavo izven Ljubljane pa se dogovorimo.

1x tedensko vam podarimo sladico. Juhuhu!

P.S.: Veganski kuhani obroki so vam dostavljeni v stiroporastih posodicah, predvsem zato, ker zadovoljivo dolgo zadržijo toploto. Kot tesni sodelavci narave, posodice recikliramo, kar pomeni, da nam vse (lepo prosim – oprano) vrnete ob naslednjem snidenju.

Tudi za nekuhan obrok se pripomočke vrne. V zameno vam vzklikamo: ”Velika hvala”!!!