O kuharici Mateji

Legenda pravi, da se je Mateja rodila s kuhalnico v roki. Ob njeni zibki so stale vile rojenice v kuharskem predpasniku in s slastnimi kolački na pladnju. Matejina stara mama je bila gospodarica kuhinje, ki je po čarobnih vonjavah slovela daleč naokoli. Svoje veščine je delila z gosti v lastni gostilni. Vrhunska kuharica je tudi Matejina mama, pa tudi oče se je rad smukal okoli štedilnika in bil specialist za domačo – kmečko hrano. Brat kuhinjo sicer rad preskoči, zato pa vedno prijazno priskoči na pomoč, če je prašiček tanjši.

Mateja je kuharica, ki kuha s strastjo, radostjo in ljubeznijo. Je oboževalka vrhunske hrane, ki je prijazna duši, telesu in očem. Mateja je inovatorka kulinaričnih mojstrovin, ustvarjalka novih jedi, slaščic in pijač. Mateja napravi eliksir, ki vam prepoji telo in tako zmeša okuse, da vam želodec po jedi preprosto reče: “Hvala za tole. Zdaj vem, da me/se imaš rad.”

V projektu Mateja Ulaga in kuha ves čas tesno sodeluje tudi okolje – prostran vrt, ptički, črički in koze, prijetni sosedje in taraaaaa, čudovita nova kuhinja! Življenje je lepo, zato so dobrote iz te zgodbe tako slastne!

Seveda pa pa kaj bi vse to brez čudovitih prijateljev in sodelavcev, zvestih in manj zvestih odjemalcev, oblikovalcev in tiskarjev, posrednikov, prišepetovalcev, navdihovalcev, dušnih in telesnih podpornikov, skratka čudovitih ljudi, ki jih, hvala vesolju, kar mrgoli!

Velika hvala naši ljubi, neprecenljivi oblikovalki Maji Licul in seveda Mojci Bizjak, hvala, hvala, hvala  tudi naši odlični in potrpežljivi fotografinji, avtorici skoraj vseh fotografij Simoni Tomažič, večna zahvala srčni Miriam Možgan in Nataši Briški, ki sta prebirali tekste in jim navdahnili ljubkost.

Hvala tudi Tadeju Šulmanu za idejno zasnovo in Simonu Frntiču, da sploh lahko gledamo in klikamo na to lepo stran.